×

ICTheek

  • De kracht van technologie maximaal benutten voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en optimale talentontwikkeling. Daar werken we bij Kofschip Groep dagelijks aan.

Inspiratieplatform over technologie in het onderwijs

ICTheek informeert docenten, ICT’ers en bestuurders in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs over het thema ICT en onderwijs. ICTheek bericht over nut en noodzaak van de inzet van technologie in het onderwijs; het deelt visies van experts, succesverhalen en uitdagingen. Daarmee is ICTheek het inspiratieplatform voor professionals in het onderwijs.

ICTheek brengt relevant nieuws over ICT binnen het onderwijs. Dat is nieuws op maat: altijd relevant en inspirerend voor verdere vernieuwing van het onderwijs. Het digitale platform ICTheek wordt ondersteund door het papieren tijdschrift ICT Magazine, dat drie keer per jaar verschijnt.

De voordelen van ICTheek

  • ICTheek brengt actuele, relevante informatie op het snijvlak van ICT en onderwijs.
  • Ook best practices, succesprojecten en tips worden gedeeld, om zo te informeren en te inspireren.
  • ICTheek biedt docenten, ICT-medewerkers en andere betrokkenen bij het onderwijs waardevol nieuws over de digitale transformatie.
  • Publicaties op ICTheek worden gemaakt door professionele journalisten en redacteuren.

Missie en visie

Docenten moeten zich kunnen blijven ontwikkelen en zich bezig kunnen houden met datgene wat echt belangrijk is: goed en eigentijds onderwijs geven. Inzet van digitale middelen is daarbij onmisbaar. Maar welke middelen, en hoe? ICTheek deelt kennis en informatie over het gebruik van technologie op school en biedt een laagdrempelig, betrouwbaar en professioneel platform om ervaringen uit te wisselen. Zo willen wij innovatie van het onderwijs faciliteren en ondersteunen.